Izvor: Politika, 10.Jun.2010, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reagovanje Jelene Kosanić-Podunavac na odgovor Aleksandra Tijanića

Britkom peru srpskog novinarstva bila su potrebna čak tri dana da smisli odgovor na intervju u jednoj bezazlenoj rubrici „Više od sporta”.  Aleksandar Tijanić je odgovorio lukavo, ali ne i vulgarno.

Zapitala sam se, čime li sam to zaslužila? Da li time, što mi se 10 godina javno divi i veliča moje novinarsko umeće ili što su do kraja konkursa za direktora RTS-a ostala samo još tri dana? Rekla bih da je ipak ovo drugo, jer mi nikada nije ličio na doslednu osobu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Umesto kontraargumenata, zašto misli da nisam u pravu kada kažem da RTS treba da ima ozbiljnog menadžera na mestu direktora, Tijanić piše o našim međusobnim razlikama. I u pravu je. One su toliko nepremostive da sam ponosna što je to i sam primetio.

Tijanić kaže da je loš direktor. Čestitam mu! Najzad, jedna prava i iskrena analiza. A i kako da se oseća sposobnim kada je RTS u višemilionskim dugovima? Bez obzira na milione od reklama i potrebe da istresa džepove srpske sirotinje progoneći je zbog pretplate po sudovima, firma koju vodi je u debelom minusu. Koliko miliona tačno, čini se da je veoma čuvana tajna.

Tijanić ironično piše i da bi i on u RTS-u prvo promenio direktora. Zašto to onda ne učini? Šta je to što ga goni da se toliko žrtvuje za Srbiju, pa da još narednih pet godina generacijama uskraćuje kulturni i obrazovni program.

Ne sumnjam da me neće poslušati. Za razliku od mene koja na ponude političara uvek odgovaram jednom jednostavnom rečju – NE, kod Aleksandra Tijanića je uvek obrnuto. Uvek je DA, ma ko da nudi…

Iz poštovanja prema čitaocima, ovim završavam polemiku sa budućim direktorom RTS-a, jer je o njegovoj karijeri sve dobro poznato.

Jelena Kosanić-Podunavac

objavljeno: 11.06.2010.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.