Razvijena aplikacija koja u emotikonima prepoznaje govor mržnje!

Izvor: NovaEnergija.net, 08.Avg.2017, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razvijena aplikacija koja u emotikonima prepoznaje govor mržnje!

Naučnici su razvili aplikaciju koja će, prepoznajući emotikone, moći da identifikuje emocije, sarkazam ali i govor mržnje u komunikaciji na internetu.
Istraživači su koristili 1,2 milijarde tvitova koji sadrže jedan od 64 najpopularnija emotikona za razvijanje aplikacije DeepMoji, prenosi BBC.
Algoritam je prvo predviđao koji će se emotikon koristiti, zatim je prepoznavao sarkazam, a na kraju je „naučen“ da identifikuje govor mržnje brže od čoveka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << /> Takođe, ova aplikacija se može koristiti u procenjivanju šta ljudi misle o različitim brendovima ali i za unapređenje sve popularnijih programa – chatbots.
Na internetu ne možemo da iskoristimo intonaciju ili govor tela i da to povežemo sa onim šta je napisano, pa su emotikoni jedini način, rekao je profesor Ijad Rahvan, koji je keirao aplikaciju. On je, takođe, kreirao sajt i pozvao ljude da poboljšaju aplikaciju DeepMoji tako što će objašnjavati svoje poruke.
Izvor: N1
Foto:

Nastavak na NovaEnergija.net...






Povezane vesti

Napravljena aplikacija koja preko emotikona prepoznaje emocije

Izvor: Radio 021, 08.Avg.2017

Naučnici su razvili aplikaciju koja će, prepoznajući emotikone, moći da identifikuje emocije, sarkazam ali i govor mržnje u komunikaciji na internetu...Istraživači su koristili 1,2 milijarde tvitova koji sadrže jedan od 64 najpopularnija emotikona za razvijanje aplikacije DeepMoji, prenosi BBC....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.