Izvor: Blic, 06.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razlaz

Između Vojislava Koštunice i Borisa Tadiće postoje suštinske razlike u gledištima o putu kojim Srbija treba da ide, javila je u petak novinska agencija Beta. To je zatim potvrdio i sam Tadić u televizijskoj izjavi za Fonet. Posle je to zatrpano gomilom drugih, svežijih vesti, pa je tako ova prava-pravcata "vest dana" potonula u informativni mulj dnevnopolitičkih kombinacija i spekulacija.

Ta dva čoveka, dakle, koji "imaju različite vizije budućnosti Srbije", treba da obrazuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novu vladu. To ne znači da ona neće biti formirana, naprotiv, politika je to. Pravo pitanje je kakvi će biti njeni dometi, šta može da uradi vlada čije ministre i, što je važnije, lidere deli toliko stvari.

Ako će da bude kao stara, tj. ova tehnička, "još nije umrla a ka' će ne zna se vlada", bolje i da je nema. Rasla je proizvodnja, rasle su plate i penzije, reći će neko. A šta je drugo moglo da se očekuje od privrede koja je izašla iz desetogodišnjeg rata, iz međunarodnih sankcija i blokade granica? Nije se imalo kud, nego napred. Bez obzira na vladu.

Ekonomisti su već rekli da je ova godina sa stanovišta reformi - izgubljena. Možda je onda bolje sačekati još dva meseca pa dobiti jednu poštenu (u svakom smislu) vladu, nego se mrcvariti, kao prethodne tri-četiri godine, još toliko godina s nekom "ni tamo ni ovamo, hoću-neću" (a u suštini neću) vladom i politikom. To će manje da (nas) košta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.