Izvor: B92, 17.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori za emitovanje u Vojvodini

Beograd -- Članovi saveta RRA razgovarali danas sa konkurentima za dobijanje dozvola za emitovanje TV programa na teritoriji Vojvodine.

Članovi Saveta Republičke radio-difuzne agencije danas su obavili javni razgovor sa novosadskim televizijama Most i Panonija i subotičkom televizijom Super.

Jedini vlasnik televizije Most, Dušan Bajatović, koji je i šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije u Skupštini SCG, istakao je danas da njegova stranačka pripadnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neće uticati na programsku šemu televizije. On je dodao da su odlučili da, posle ponoći, u buduće emituju samo filmove erotskog sadržaja, sa čim su krenuli iz komercijalnih razloga i na zahtev velikog broja gledalaca.

Vlasnik 100 odsto kapitala televizije Panonija, Zoran Andrić, istakao je da ta komercijalna televizija ima 60 odsto informativnog programa, da je počela da radi 2000. i zapošljava 150 ljudi.

Predstavnici televizije Super, čiji su vlasnici Dragan Simović i Željko Knežević, sa 95 odsto kapitala, istakli su danas da je njihova televizija komercijalna i da emituje program na srpskom i na mađarskom jeziku. Ostalih pet odsto vlasničkog kapitala televizije Super pripada Radio-televiziji Srbije.

Članovi Saveta RRA istakli su da nijedna od te tri televizije ne poštuje Zakon o javnom oglašavanju jer ne obeležava reklamne blokove i ne poštuje dužinu njihovog trajanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.