Izvor: Blic, 30.Avg.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratel od 2009. kontroliše kvalitet interneta i mobilnih mreža

Republička agencija za telekomunikacije (Ratel) najavila je da će iduće, 2009. godine početi da kontroliše kvalitet interneta i pokrivenost Srbije signalom mobilne telefonije, televizije i radija.



Predsednik Upravnog odbora Ratela Jovan Radunović kazao je agenciji Beta da je Ratel ove godine izdvojio 50 miliona dinara za pokretnu mernu stanicu za kontrolu radio-frekvencija. Nova oprema će omogućiti Ratelu da kontroliše signale radio i TV stanica, pokrivenost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije mrežom mobilne telefonije druge i treće generacije i kvalitet "vajmaks bežične mreže" koja bi trebalo da bude uvedena do 2009. godine.

"Kontrola se sprovodi i sada, ali iz fiksnih stanica i manje efikasno nego što će biti moguće sa novom opremom", istakao je Radunović.

Kontrola služi tome da zaštiti interese korisnika i da omogući neometani rad firmi koje imaju licencu za korišćenje mreže i radio-frekvencija, kazao je predsednik Upravnog odbora Ratela.

"Ove ili sledeće godine Ratel će naručiti i opremu za kontrolu kvaliteta interneta koji dobijaju korisnici što će omogućiti i kontrolu telefonskih usluga preko interneta (voip) koje bi sledeće godine već trebalo da budu dozvoljene u Srbiji", naveo je Radunović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od 2009. godine kontrola kvaliteta Interneta i mobilnih mreža

Izvor: RTS, 30.Avg.2008

Republička agencija za telekomunikacije najavila je da će od sledeće godine početi da kontroliše kvalitet interneta i pokrivenost Srbije signalom mobilne telefonije, televizije i radija. Nova oprema će detaljnije pratiti kvalitet signala i štititi interese korisnika. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.