Rat hladnjačara i malinara

Izvor: Glas javnosti, 12.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rat hladnjačara i malinara

UŽICE - Prve zrele maline ubrane ovih dana u malinjacima od Užica i Arilja do Ivanjice, ponovo su do pucanja zategle odnose hladnjačara i malinara. Hladnjačari nude akontacionu cenu od jedan evro za kilogram maline, a da se konačna suma utvrdi do kraja septembra, proizvođači kažu da je to monopolsko ponašanje i - čista pljačka. U većini slučajeva otkup je u ovom kraju počeo bez istaknute cene.

Nema poverenja

Rade LJubojević, predsednik Udruženja hladnjačara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << odbacio je tvrdnje da hladnjačari poslednjih godina nisu prikazivali dobit.

- Sve zavisi kome su malinari predavali svoj proizvod. Ono što je preko potrebno jeste da se što pre izgradi poverenje između hladnjačara i proizvođača, to je neminovnost, to je budućnost ove proizvodnje. Ako se to ne desi, malinu čeka sudbina koju smo već doživeli sa suvom šljivom, jagodom, kupinom i višnjom - zaključuje LJubojević.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Pocrvenela i cena!

Izvor: Kurir, 12.Jun.2009

UŽICE - Prve zrele maline ubrane ovih dana u malinjacima od Užica i Arilja do Ivanjice, ponovo su, do pucanja, zategle odnose hladnjačara i malinara. Hladnjačari zasad nude akontacionu cenu od evra za kilogram malina, s tim da se konačna cena utvrdi do kraja septembra, a proizvođači kažu da je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.