Izvor: Glas javnosti, 08.Maj.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rat do kraja

KURŠUMLIJA - Predsednik opštine Kuršumlija Zoran Vučković i vlasnik RTV Kuršumlija Slavka Savića nastavili su otvoreni sukob, koji je počeo kada je Vučković u pismu Republičkoj radiodifuznoj agenciji (RRA) optužio lokalnu televiziju da neosnovano blati i vređa opštinske čelnike i zatražio da se ta informativna kuća kazni. Slavko Savić, vlasnik televizije, tvrdi da dopis RRA nije mogao da napiše Vučković jer je stalno pijan, pa traži da policija utvrdi ko je falsifikovao predsednikov >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << potpis.

Podsetimo, Vučković je u pismu RRA optužio Savića da na „najbrutalniji način zloupotrebljava svoju televiziju i urednike da vrši teror nad građanima Kuršumlije“.

-Vrhunac je bio 22. aprila kada je vlasnik televizije Slavko Savić kao gost u svojoj emisiji komentarisao štrajk radnika „Kopaonika“ iz Kuršumlije. On je tada pozvao radnike da zauzmu opštinu. Znači, pozvao je radnike na blokadu jednog državnog organa i podstrekavao građane da uđu u zgradu opštine, štrajkuju glađu i simuliraju teško stanje i time privuku novinare i lekare - piše, između ostalog, u Vučkovićevom pismu RRA.

Istovremeno, Slavko Savić kaže da je gostovao u spornoj emisiji kao akcionar „Kopaonika“, a ne kao urednik.

- Kao akcionar obrazložio sam kako može da se ostvari cilj radnika. Taksativno sam objasnio šta su učesnici rata radili da bi dobili medijsku pažnju i samim tim naterali nadležne državne organe da razmatraju njihove zahteve. Kao što je poznato, njihovi zahtevi su ispunjeni - kaže Savić.

On je dodao da se Vučkovićevi potpisi na dva poslednja dopisa RRA razlikuju, pa je podneo zahtev policiji da utvrdi da li su potpisi falsifikovani.

Vučković: Potpis je moj

Predsednik opštine Kuršumlija Zoran Vučković kaže da je potpisao poslednje pismo koje je upućeno RRA.

- Dopis sam poslao s ciljem da se utvrdi da li televizija pozivanjem na upad u zgradu opštine krši zakon. Savić je u emisiji na svojoj televiziji pozvao radnike „Kopaonika“ da zauzmu zgradu opštine. Cilj dopisa je da RRA utvrdi da li to sme da radi televizija i ništa više - kaže Vučković.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Pljuvanje

Izvor: Kurir, 08.Maj.2009

KURŠUMLIJA - Posle pisma predsednika opštine Kuršumlija dr Zorana Vučkovića upućenog Republičkoj radiodifuznoj agenciji (RRA) u kojem on traži da se preduzmu odgovarajuće mere protiv vlasnika TV Kuršumlija Slavka Savića ne prestaju žestoka svađa na relaciji opština-TVK.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.