Rasvetljena krađa oružja iz vojnog magacina!

Izvor: Mondo, 23.Dec.2016, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasvetljena krađa oružja iz vojnog magacina!

Ministarstva unutrašnjih poslova i odbrane saopštila su danas da su zbog sumnje da su počnili krađu oružja iz vojnog magacina u beogradskom naselju Ostružnica uhapšeni B.S. (27), M.L. (25), M.M. (23), S.N. (23) i S.V. (40).

Foto: Screenshot

Na teret im se stavljaju krivična dela krađa oružja i dela borbenog sredstva i nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet oružja i opasnih materija, navodi se u zajedničkom saopšternju dva ministarstva. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija na 14 lokacija u Beogradu, Surčinu, Bečmenu i Pećincima, obavljenog po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pronađene su dve automatske puške M70 kalibra 7,62 milimetra, 840 metaka različitog kalibra i veća količina vojne opreme koja je otuđena iz vojnog magacina u Ostružnici.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, a trenutno je u toku saslušanje u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, potvrdila je ranije Tanjugu portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Nakon saslušanja tužilaštvo će odlučiti o daljem postupanju.

Sredinom novembra prilikom redovne kontrole stanja materijalnih sredstava, naoružanja i municije u skladištima u garnizonu Beograd, u jednom od njih ustanovljeno je da nedostaje 70 poluautomatskih pištolja "cz-99" 9 mm, pet automatskih pušaka "m-70 ab2" 7,62 mm i dva sanduka municije kalibra 7,62 mm i 9 mm, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Odmah po utvrđivanju nestanka naoružanja i municije, ministar odbrane i načelnik Generalštaba VS formirali su komisije nadležne za utvrđivanje uzroka nastanka ovog vanrednog događaja.

U istragu su bili uključeni Vojnobezbednosna agencija, Vojna policija i tužilaštvo.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.