Izvor: Blic, 19.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspušten šabački odbor Demokratske stranke Srbije

ŠABAC - Izvršni odbor DSS raspustio je gradski odbor svoje stranke u Šapcu. To je epilog dugotrajnih sukoba i razmirica unutar GO koji su eskalirali podnošenjem dve odborničke liste Opštinskoj izbornoj komisiji - liste dr Gorana Maletića, predsednika GO DSS, i Olivere Perišić kao ovlašćenog lica za predaju odborničke liste, čije je ovlašćenje potpisao Vojislav Koštunica.



Ovakvu uzavrelu atmosferu trebalo bi da reši kao privremeni predsednik ogranka Slobodan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Damnjanović, visoki funkcioner stranke i direktor Republičke direkcije robnih rezervi.

- Neposredan povod za odluku Izvršnog odbora da raspusti šabački odbor jeste to što su podnete dve odborničke liste, ali i poremećeni odnosi unutar samog odbora. Po oceni IO, naneta je velika šteta stranci, a kap koja je prelila čašu jeste krivična prijava protiv Olivere Perišić koja je imala validno ovlašćenje potpisano od Vojislava Koštunice. Ta krivična prijava je bespredmetna, ali o tome neka vode računa podnosilac i tužilaštvo, mi se nećemo mešati - kaže za „Blic" Slobodan Damnjanović.

S obzirom na to da je OIK verifikovala odborničku listu dr Gorana Maletića, sad razrešenog predsednika GO stranke, Damnjanović najavljuje i razgovor s tim odbornicima.

- Tražićemo da se izjasne o tome u kojoj meri se osećaju kao lojalni pripadnici DSS, a već sredinom naredne nedelje biće formiran i privremeni gradski odbor - kaže Damnjanović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.