Izvor: TangoSix.rs, 06.Apr.2017, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisan konkurs za direktora aerodroma „Ponikve“

Grad Užice objavio je javni poziv za izbor direktora aerodroma „Ponikve“. Direktor se bira na period od četiri godine, a rok za podnošenje prijava je 3. maj.
Slađana Mitrović, zadužena za pružanje informacija u vezi sa javnim pozivom, objašnjava za Tango Six da je reč o poštovanju Zakona o javnim preduzećima.
– Javni poziv je objavljen zbog isteka mandata i zakonskih obaveza. I ne samo za aerodrom „Ponikve“, kako su pojedini lokalni mediji >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << objavili, već za pet javnih preduzeća. Novi Zakon o javnim preduzećima propisuje da se postupak izbora direktora pokreće šest meseci pre isteka mandata. Sve je redovno, ne mogu reći da je izbor kadrovski. – navela je Mitrović i dodala:
– Javni poziv objavljen je u Službenom glasniku u petak (31. marta), u subotu je objavljen u Novostima, u ponedeljak je objavljen i na sajtu Grada Užica. Rok je 30 dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku, ali pošto to pada za 1. maj, pomera se za 3. maj. Znajući kako obično idu prijave, one će doći u zadnjoj nedelji roka. – navodi Slađana Mitrović.
Aktuelni direktor Ponikava, Saša Savić, izjavio je za naš portal da još uvek nije podneo prijavu.
– Razmišljam da se prijavim i prijaviću se najverovatnije. – kratko je naveo Savić.
Podsetimo, „Ponikve“ nisu osposobljene za komercijalni vazdušni saobraćaj, iako su predstavnici Vlade u više navrata tokom 2016. najavljivali da će aerodrom biti pušten u rad. Bojkotovana je i dvodnevna konferencija na Zlatiboru na kojoj se govorilo o mogućim rešenjima za dovršetak radova na aerodromu i njegovom puštanju u rad.
Grad Užice godišnje izdvaja 7,7 miliona dinara za ovu vazdušnu luku. Prošle godine na njoj je zabeleženo 90 operacija generalne avijacije i uloženo je 50 miliona dinara (oko 400 hiljada evra) za rekonstrukciju novog terminala – sada zgrade za generalnu avijaciju.
I dalje ne postoji konsenzus u vezi sa tim koliko je novca potrebno za završetak radova na „Ponikvama“, ali prema proceni aktuelnog direktora iz oktobra prošle godine, reč je o cifri nižoj od 3 miliona evra.

Pretplatite se na nedeljni pregled vesti Tango Six portala. Svakog petka u vašem inboxu. * indicates required
Email Address *


First Name *


Last Name *


Occupation

Company













The post Raspisan konkurs za direktora aerodroma „Ponikve“ appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Dodela sredstava za unapređenje kvaliteta života migranata

Izvor: N1 televizija, 07.Apr.2017, 09:38

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije objavio je poziv jedinicama lokalne samouprave Srbije u kojima su smešteni migranti, za dodelu sredstava namenjenih projektima usmerenim ka povećanju tolerancije, otklanjanju predrasuda i razvoju komunikacije i dijaloga...Za unapređenje kvaliteta...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.