Rano za evidenciju problema ili bojkota popisa

Izvor: S media, 01.Okt.2011, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rano za evidenciju problema ili bojkota popisa

- Popis stanovništva sprovodi se predviđenim tempom i za sada nema informacija o posledicama poziva na bojkot - rekla je Snežana Lakčević, načelnica Odeljenja za popis u Republičkom zavodu za statistiku.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova, koji je u Srbiji počeo danas i trajaće do 15. oktobra, sprovodi se predviđenim tempom i za sada nema informacija o posledicama poziva na bojkot, rekla je načelnica Odeljenja za popis u Republičkom zavodu za >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << statistiku Snežana Lakčević.

Ona je kazala da građani Srbije od ranih jutarnjih sati zovu kolcentar (0800335599) kako bi se informisali o detaljima.

Tadić pozvao građane da učestvuju na popisu (VIDEO)

Ljajić: Poziv na bojkot popisa doživeo fijasko

Srećković: Srbi da se izjasne o nacionalnosti

Najčešća pitanja

Prema njenim rečima, najčešća pitanja su kada će im doći popisivači ili da li predstavlja problem to što su prijavljeni na jednoj, a žive na drugoj lokaciji.

Lakčevićeva je objasnila da će građani biti popisani na adresi na kojoj ih popisivač zatekne, kao i da je jedan od glavnih ciljeva da se stanovništvo popiše, da se vidi u kavim uslovima oni žive, a ne da se utvrđuje ko kolikom imovinom raspolaže.

Stariji građani su se neuobičajeno zanimali da li će popisivači da kucaju na vrata ili da koriste zvono, rekla je Lakčevićeva.

Rano za procene

Ona je kazala da je još previše rano za bilo kakv ocene i procene broja popisanih i da li je bilo nekih problema i dodala da će se više o tome znati u ponedeljak, trećeg dana popisa.

Lakčevićeva je kazala i da se prvog dana popisivači uhodavaju u posao, pa će im, kako je rekla, za jedno domaćinstvo biti potrebno najmanje pola sata.

Svaki popisivač ima obavezu da za 15 dana popiše do 80 domaćinstava, a njihova zarada za 15 dana iznosiće u proseku 22.000 dinara.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.