Rakete stigle na Frušku goru

Izvor: B92, 16.Apr.2021, 14:26

Rakete stigle na Frušku goru

Danas je u prostorijama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio 760 protivgradnih raketa ovoj instituciji.

"Mi se nalazimo u radarskom centru Fruška gora, a povod za današnje nalaženje jeste podrška našem sistemu od strane Vlade APV, odnosno Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, u smislu dodatne količine protivgradnnih raketa", rekao je direktor RHMZ Jugoslav Nikolić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je napomenuo da je Vlada APV obezbedila i finansiranje za automatizaciju sistema protivgradne zaštite, prenosi nsuzivo.rs.

"Krajem maja zaključen je ugovor sa Trayal korporacijom o nabavci 760 protivgradnih raketa, koje smo imali priliku danas da uručimo RHMZ-u, ovom prilikom želim posebno da se zahvalim i profesoru Nikoliću i predstavnicima Trayal korporacije", rekao je Čedomir Božić, Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

On dodaje da na ovaj način Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu želi da unapredi sistem protivgradne odbrane i da na adekvatan način zaštiti useve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.