Izvor: Danas, 22.Maj.2022, 10:47

Radovanović: Ko je vakcinisan protiv velikih boginja zaštićen i od majmunskih

Epidemiolog Zoran Radovanović kaže da su majmunske boginje, koje su se na tlu Evrope pojavile u više od 100 slučajeva, najviše u Velikoj Britaniji i u još osam zemalja, slične velikim, te vakcina protiv velikih boginja štiti u 85 odsto slučajeva. Dodaje međutim, da Srbija nema na lageru te vakcine, odnosno ona kod nas nije ni registrovana, jer kod nas te bolesti nema već pola veka, te se velike boginje smatraju iskorenjenim, a i vakcinisanje protiv njih prestalo je pre oko 45 godina.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Radovanović: Ko je vakcinisan od velkih boginja zaštićen je i od majmunskih

Izvor: Beta, 22.Maj.2022

 Epidemiolog Zoran Radovanović rekao je danas da su majmunske boginje, koje su se u Evropi pojavile u više od 100 slučajeva, slične velikim, te da vakcina protiv velikih boginja štiti u 85 odsto slučajeva.On je za TV N1 rekao da Srbija nema na lageru te vakcine, odnosno da nije ni registrovana,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.