Izvor: B92, 06.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Radosavljević bio neuračunljiv"

Negotin -- Radoslav Nedeljković iz Tužilaštva kaže da je Nikola Radosavljević u trenutku izvršenja zločina u Jabukovcu bio neuračunljiv.

Zamenik okružnog javnog tužioca u Negotinu Radoslav Nedeljković je rekao da su lekari-veštaci Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu posle više od dva meseca ispitivanja dostavili negotinskom tužilaštvu nalaz po kojem je Radosavljević, koji je 27. jula hicima iz lovačke puške u selu Jabukovac ubio devetoro i ranio dvoje ljudi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << patio od paranoidne psihoze.

Kako je dodao, po tom nalazu, Radosavljević u trenutku izvršenja zločina nije bio sposoban da shvati značaj onog što je učinio, kao ni da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja tog krivičnog dela.

Nedeljković je objasnio da će krajnja odluka tužilaštva po tom predmetu biti doneta kada stignu svi nalazi veštaka i kada se skupe sva dokumenta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.