Izvor: RTS, 24.Jul.2020, 18:17

Radojičić za RTS: Traži se najbolje moguće rešenje za Košutnjak

Skoro 62.000 građana se izjasnilo da je protiv gradnje na Košutnjaku, koju planira investitor Avala studios. Na "Elaborat za plan detaljne regulacije kompleksa 'Avala filma' uloženo je više od 7.000 primedbi. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže za RTS da je investicija u početnoj fazi i da se traži najbolje moguće rešenje.
Zoran Radojičić rekao je, gostujući u Beogradkoj hronici, da je reč o investiciji za rekonstrukciju "Avala filma" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i dodao da "Košutnjak nije primaran u ovoj priči".

"U početnoj smo fazi oko ove insvesticije i svi tražimo najbolje moguće rešenje", istakao je gradonačelnik Beograda.
Naveo je da je "inicijativa građana vrlo važna" pogotovo u, kako je rekao, početnim fazama investicije.
"Investitor je dao ideju, ona je u Zavodu za urbanizam, koji pravi plan detaljne regulacije. Primedbe će biti uzete u obzir, konsultovaćemo gradske i republičke službe. Radi se o izgradnji filmskog studija. S ozbirom na to da se puno se radilo u tom segmentu, stranci su dolazili, vrlo je važno za ukupne strane investicije", napominje gradonačelnik.
Prema njegovim rečima, Zavod za urbanizam definisaće šta je u interesu Grada i razmotriti sugestija građana.
"Ta regija je dosta zapuštena i zahteva rekonstrukciju i unapređenje funkcionalnosti. U centru regije imamo problem gde se nalaze otopadne vode. Taj deo treba ulepšati", naglašava Radojičić.
Dodaje da nikada nije video investitore, niti da je sa njima imao kontakte.
Ističe da je u ovog godini stiglo oko 3.400 zahteva i sugestija građana, od kojih je, kaže, većina pozitivno rešena.
"Važno je da napravimo ravnotežu između građana, investitora i razvoja grada", navodi Radojičić. 
Navodi da je većina investicija konstruktivna i dobronamerna ali da postoje i one koje su, kaže, politički obojene.
"Ima mladih stranaka koje nemaju dovoljno pristalica, nisu prešle cenzus, ima stranaka koje nisu ulazile u trku jer su znale da ne mogu da pređu. One nekad koriste ove peticije i politizuju ih. To kompromituje peticije, troši se energija i na kraju ne verujemo jedni drugima. Mislim da to nije dobro i da treba da ih bude što manje", napominje gradonačelnik Beograda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.