Izvor: B92, 28.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Radno vreme kompleksno pitanje"

Beograd -- Gradonačelnik Beograda kaže da je radno vreme kafića u Beogradu komplekasno pitanje.

Nenad Bogdanović kaže da to nije pitanje samo turističke ponude, već i ugostiteljstva, režima saobraćaja i zaštite građana od bahatog ponašanja.

"To pitanje se užasno pojednostavljuje. Nije to samo pitanje turističke ponude. Sve što se zove ugostiteljski život je ozbiljno pitanje, to je sektor u kom je zaposleno mnogo ljudi, ali imamo i bahatih ponašanja koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moramo suzbiti. Ne može biti tolerisano da muziku jednog splava moraju da slušaju sve okolne zgrade i da zbog jednog kafića pet ulica ne može da spava. Minimum potreba građana treba da bude zadovoljen kroz radno vreme, ali i kroz odgovarajući režim saobraćaja i pritisak na vlasnike kafića. Kafići će raditi dokle naša pamet i skupštinska većina odluče", kaže Bodganović.

"Međutim, problem radnog vremena ne postoji samo u ugostiteljstvu, već i u trgovini. Prodavnice cipela rade od 8.00. Ko kupuje cipele u 8.00? Takođe, nigde u svetu nema da vlasnici muzičkih prodavnica iznose zvučnike ispred prodavnice i reklamiraju svoje proizvode glasnim puštanjem muzike, a to je slučaj s prodavnicama kompakt-diskova u Knez Mihailovoj subotom ujutro", kaže gradonačelnik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.