Radnici u Šabcu blokirali prugu

Izvor: S media, 17.Nov.2009, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici u Šabcu blokirali prugu

Bivši radnici šabačke firme Zorka - Mineralna djubriva blokirali su dva od četiri pružna koloseka kojim se transportuju sirovine ka fabrici Beli limovi - Ju Es stil Srbija zahtevajući isplatu zarada.

Oko 850 bivših radnika Zorke - Mineralnih djubriva, devet dana protestuje u krugu fabrike zahtevajući da im se isplati više od 520 miliona dinara za zarade u iz perioda pre privatizacije.

Bivši radnici su saobraćaj na kolosecima blokirali prosipanjem velike količine >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kalijumove soli i najavili da će u četvrtak, 19. novembra blokirati i preostala dva koloseka ukoliko se ne ispuni njihov zahtev.

Fabriku Zorka - Mineralna djubriva u julu je kupila Viktorija grupa za 3,4 miliona evra, ali bez obaveze isplate radnika.

Većina bivših zaposlenih ima izvršne sudske presude za potraživanja, a njihove zahteve podržao je i novi vlasnik fabrike.

Prema tvrdnjama Agencije za privatizaciju, vlasnik nema obaveze prema radnicima jer je fabrika nakon dva neuspešna tendera privatizovana prodajom imovine, a ne kapitala i da je prioritet privatizacije bio očuvanje radnih mesta.

Prema najavama kupca, fabrika bi trebalo da počne proizvodnju veštačkih djubriva krajem decembra.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.