Radnici blokirali ulaz TK Raška

Izvor: S media, 14.Avg.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici blokirali ulaz TK "Raška"

Radnici TK "Raška" blokrali ulaz u ovo preduzeće protestujući zbog neizmirenih dugovanja.

Grupa od oko 15 radnika Tekstilnog kombinata "Raška" zaposela je danas prostor na ulazu u zgradu novopazarske opštine sa namerom da blokira prolaz službenicima gradske uprave.

- S obzirom da niko od nadležnih ne želi da reši problem radnika, rešili smo da u ponedeljak niko ne udje u ovu zgradu", rekla je predstavnica štrajkača Senada Rebronja.

Ona je naglasila >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da ni nedavno pešačenje grupe radnika tog kombinata do Beograda i molbe premijeru Mirku Cvetkoviću da pomogne u rešavanju problema radnika nije "urodilo plodom".

- Lokalna samouprava uporno prebacuje odgovornost na Vladu Srbije, ali smo i tamo naišli na ćutanje - rekla je Rebronja.

Nacelnik Odeljenja za privredu i razvoj u Gradskoj upravi Novog Pazara Ramiz Paljevac nedavno je izjavio da je rešenje problema radnika Tekstilnog kombinata Raška u rukama Agencije za privatizaciju, a ne lokalne vlasti.

- Agencija za privatizaciju bi trebalo radnicima TK Raška da da odredjeni nagovestaj o tome da bi rešenje njihovih problema u doglednom vremenskom periodu moglo biti rešeno - rekao je Paljevac.

Paljevac je bio član radne grupe koja je preparcelisala ovaj kombinat na 39 parcela, od čega je do sada tokom dve licitacije u Agenciji za privatizaciju prodat samo jedan magacin.

Fakultet za islamske studije nije iseljen

Ljajić jači od Ješića

Trg u Novom Pazaru nazvan po Isa-begu

Novopazarski tekstilci traže isplatu dugovanja u skladu sa izvršnim sudskim presudama, koja su 31. maja ove godinje iznosila 8,4 miliona evra, i rešavanje statusa zaposlenih koji su potpisali socijalni program sa bivšim rukovodstvom firme.

Radnici TK "Raška" na različite načine protestuju već nekoliko

godina, a jedna od poslednjih "akcija" je bila početkom meseca, kada su na nekoliko sati blokirali magistralni put Novi Pazar-Raška.

Jedan od štrajkača Kombinata i predsednik Udruženja tekstilnih radnika Zoran Bulatović se pojavio u javnosti pre dve godine, kada je sebi amputirao deo malog prsta na ruci zbog nerešavanja problema u tom preduzeću.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici blokirali ulaz opštine

Izvor: Beta, 14.Avg.2011

NOVI PAZAR, 14. avgusta 2011. (Beta) - Grupa od oko 15 radnika Tekstilnog kombinata "Raška" zaposela je u nedelju prostor na ulazu u zgradu novopazarske opštine sa namerom da blokira prolaz službenicima gradske uprave..."S obzirom da niko od nadležnih ne želi da reši problem radnika, rešili...

Nastavak na Beta...

Radnici blokirali ulaz Tekstilnog kombinata "Raška"

Izvor: Blic, 14.Avg.2011

Grupa od oko 15 radnika Tekstilnog kombinata "Raška" zaposela je danas prostor na ulazu u zgradu novopazarske opštine sa namerom da blokira prolaz službenicima gradske uprave..."S obzirom da niko od nadležnih ne želi da reši problem radnika, rešili smo da u ponedeljak niko ne udje u ovu zgradu",...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.