Radnici  Partizanskog puta  protestovali ispred Agencije

Izvor: Studio B, 24.Jun.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Partizanskog puta" protestovali ispred Agencije

Oko stotinak zaposlenih iz preduzeća za puteve "Partizanski put", koji posluje u sastavu "Nibens grupe" protestovali su ispred Agencije za privatizaciju tražeći raskid ugovora o privatizaciji.

Predsednica Samostalnog sindikata u tom preduzeću Vesna Čikarić izjavila je da zaposleni smatraju da status tog preduzeća treba posmatrati odvojeno od ostalih firmi koje posluju u okviru "Nibens grupacije", jer ono nema dugovanja prema bankama.

Kako je objasnila, nejasno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je zašto i "Partizanski put" treba da čeka na postavljanje menadžmenta od strane banaka koji će upravljati svim građevinskim preduzećima iz "Nibens grupe""Zašto nas stavljaju u isti koš", pita se ona.

Čikarić tvrdi da "Partizanski put" duguje 350 miliona dinara, od čega pola novca nije dug "Partizanskog puta", već dug drugih iz grupacije, koji je prebačen na to preduzeće.

"Najveća dugovanja su prema zaposlenima i državi. Ako bi nas država uzela nazad, dugovi prema njoj bi mogli da se otpišu u procesu restrukturiranja i firma bi mogla uspešno da se privatizuje", objasnila je ona.

Čikarić je naglasila da su radnici uvereni da bi posle raskida ugovora o privatizaciji, "Partizanski put" lako našao drugog kupca, jer preduzeće ima ugovorene poslove i može uspešno da posluje.

"Mi bukvalno ništa ne znamo od kako je gazda uhapšen, samo ono što čitamo iz medija. Niko ništa ne govori", kazala je Čikarić i navela da odgovorna osoba u Agenciji za praćenje ispunjenja kupoprodajnih ugovora nije želela da primi predstavnike radnika.

"U situaciji smo da podnesemo i krivične prijave protiv odgovornih u Agenciji, jer su se stekli svi uslovi za raskid ugovora. Od ponedeljka ćemo radikalizovati proteste, svaki dan ćemo šetati od Agencije do vlade, a jedna grupa radnika se odlučila da od ponedeljka otpočne štrajk glađu", kazala je Čikarić.

Vlasnik "Nibens grupe" Milo Djuršković i sedam rukovodilaca u putarskim preduzećima iz "Nibens grupacije", uhapšeni su u maju pod sumnjom da su oštetili FAM za 32 miliona evra, a trenutna blokada računa ove firme "teška" je 1,28 milijardi dinara.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.