Radnici Amazona rade u nehumanim uslovima

Izvor: NovaEnergija.net, 17.Jun.2019, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Amazona rade u nehumanim uslovima

Globalni koncern “Amazon” suočava se širom sveta sa brojnim optužbama zbog nehumanih uslova rada zaposlenih, a sada su poznati i uslovi pod kojima rade zaposleni u Austriji.
Amazon zapošljava iznajmljenu radnu snagu i u Austriji ima svoj distributivni centar u Grosebersdorfu, gde, kako se žale radnici, vlada klima nadzora, pritiska i straha.
Jedan radnik u tom centru Martin N. izašao je u javnost i ukazao da se efikasnost radne snage neprestano nadzire preko skenera. >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net <<
“Borba je brutalna, jer niko ne zna da li će na kraju nedelje biti otpušten, jer svoj zadatak nije završio u zadato vreme”, preneo je on.
Dalje kaže da je posebno ponižavajuće što se kažnjavaju radnici za greške, kao što je žvakanje žvake na radnom mestu.
“Za kaznu mora svaki paket pod nadzorom pojedinačno da skenira”, dodao je on.
Predstavnica sindikata GPA Barbara Trajber kritikuje uslove rada kao nehumane i najavila je radno-pravnu kontrolu.
Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.