Radiokompanija Glas Rusije postala pobednik konkursa Radiomanija

Izvor: Vostok.rs, 07.Jun.2013, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radiokompanija Glas Rusije postala pobednik konkursa Radiomanija

07.06.2013. -

Radiokompanija Glas Rusije je postala pobednik konkursa Radiomanija. Program "Teorija zabluda" poznatog novinara, voditelja i autora istorijskih istraživanja Armena Gasparjana je dobio glavnu nagradu u nominaciji "Prosvetni program".

Radiomanija je najprestižnija nagrada u oblasti emitovanja radioprograma. U toku 12 godina se ona dodeljuje najboljim programima i voditeljima ruskog radija.

Nevidljivi, a čuveni ljudi - tako sami sebe nazivaju oni, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << rade u radiostanicama. Zato je nacionalna nagrada ne samo priznanje profesionalnih usluga, već i mogućnost da se vide oni, koga slušaoci poznaju samo po glasovima. Ove godine su se za glavnu nagradu, bronzane statuete u obliku mikrofona, borile radiostanice u svim krajevima Rusije, koje su poslale za konkurs više od dve stotina radova u 23 nominacije. Najbolji je od svih postao program Armena Gasparjana "Teorija zabluda" On je posvećen raskrinkavanju lažnih mitologema, koje su popularne i među stranim, i među ruskim slušaocima, u vezi sa nekim stranama istorije zemlje. Dobijajući nagradu, Armen Gasparjan nije krio emocije.

- Osećam nešto sasvim neobično, jer je jedna stvar kada pogram visoko cene slušaoci, te dobiješ 200-300 pisama posle svakog emitovanog programa. Druga je stvar ocena ekspertne zajednice. Zahvalan sam svima, ko je radio u toku 5 sezona na tom programu. Ne mogu da odem, a da ne otkrijem glavnu tajnu "Teorije zabluda". Mnogi kolege pitaju: ko je dao ideju ovog programa? Veoma sam zahvalan koleginicama, koje se danas nalaze u sali - Svetlani Akinjšinoj i Jeleni Melihovoj. Koleginice, ja vas volim. Ovo je za vas.

Neosporna je činjenica: radio i dalje ostaje jedan od najpopularnijih medija. Nivo većine radova nosilaca nagrade demonstrira visoki profesionalizam u našoj zemlji, - istakao je zamenik ministra medija i masovnih komunikacija Aleksej Volin.

- Veoma je prijatno da radioindustrija radi i dalje, te uspešno čuva svoj položaj. Između ostalog, reklamski prihodi radioindustrije povećani su za 25 odsto, što je u našim uslovima veliki rast. U ime ministarstva želim svim pripadnicima radija velike stvaralačke uspehe.

Tokom 12 godina postojanja nagrade Glas Rusije je više put bio nosilac bronzanog mikrofona u različitim nominacijama. Pobednici "Radiomanije" su bili prosvetni programi, pozorišne pozorišne predstave i drugi projekti. 2003. godine je nagrada bila dodeljena emisiji "Poklade" u nominaciji "Prosvetni program", 2004. bronzani mikrofon je dobio informativni program "Danas u svetu".

Lada Korotun,

Izvor: Glas Rusije, © Kollaž: «Golos Rossii»    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.