Radioaktivnost u normalnim granicama

Izvor: S media, 31.Mar.2011, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radioaktivnost u normalnim granicama

Nivo radioaktivnosti u Srbiji je u granicama dozvoljenih vrednosti i u uzorcima robe koja se uvozi iz Japana nema povišene radioaktivnosti, saopšteno je danas iz Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije.

"Na stanicama sistema rane najave radijacionog akcidenta u Srbiji ekvivalenti su u opsegu uobičajenih vrednosti", kaže se u saopštenju.

Dodaje se i da je radionuklid jod-131 "prisutan u životnoj sredini u koncentracijama >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koje ne predstavljaju opasnost po zdravlje ljudi i stanje životne sredine".

Japanci zatvaraju nuklearku!

Instrumenti stari, ali pouzdani

Kome je do seksa u Srbiji?

Inspekcije nadležne za kontrolu robe iz uvoza kontrolišu radioaktivnost svih životnih namirnica, vode i hrane za životinje koje se uvoze ili su poreklom iz Japana i nema povišene radiaktivnosti.

U saopštenju se kaže da su obezbedjena dežurstva interventne dozimetrijske i lekarske ekipe, ako se ukaže potreba za proveru kontaminacije osoba koje u Srbiju dolaze iz područja ugroženog radijacijom.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.