Izvor: B92, 28.Jul.2009, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radio B92 i dalje najslušaniji

Beograd -- Sa oko milion i 333 000 slušalaca nedeljno, Radio B92 ostaje najslušanija radio-stanica u Srbiji, pokazalo je istraživanje agencije "Stratedžik makreting".

Istraživači beleže pad interesovanja slušalaca za vesti i rast popularnosti stanica koje emituju isključivo muziku. U kategoriji stanica sa nacionalnom frekvencijom, Radio B92 ima i najveći udeo u slušanosti, tzv. "šer" u Beogradu, gde je, sa 13 odsto, ispred Radija S i Radio Beograda.

Na teritoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centralne Srbije i Vojvodine, zauzima drugo mesto sa osam, odnosno sedam odsto učešća u ukupnoj slušanosti, iza Radija S sa 12 procenata.

Istraživači "Stratedžik marketinga” primećuju pad slušanosti radija uopšte, kao i primetan pad interesovanja slušalaca za vesti a porast popularnosti stanica koje emituju samo muziku.

Pad slušanosti radija u maju objašnjava se i posetom američkog potpredsednika Džozefa Bajdena, budući da je Beograd nekoliko sati bio blokiran, baš u vreme merenja slušanosti, manje su se vozili automobili, a vozači su verni slušaoci radija i utiču na rezultate u istraživanjima slušanosti, kaže direktor "Stratedžik marketinga” Srđan Bogosavljević.

B92 ostaje i omiljena stanica velikog broja ispitanika.

U Beogradu deli prvo mesto sa Radiom S, dok u Srbiji i Vojvodini zauzima drugo mesto.

Osim informativnog programa, po kome je prepoznatljiv, slušaoci B92 izdvojili su i sportski program ali, kako se navodi u istraživanju, i zanimljive reklame.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Stratedžik marketing": Rast slušanosti beleži Radio "S"

Izvor: S media, 28.Jul.2009

U Srbiji je primetan pad gledanosti i slušanosti domaćih radio i TV stanica u odnosu na strane programe koje prenose kablovski operateri, što predstavlja signal za uzbunu, da nešto treba menjati, rekao direktor agencije za ispitivanje javnog mnenja "Stratedžik marketing" Srdjan Bogosavljević....

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.