Radimo na podizanju bezbednosti učenika

Izvor: S media, 02.Sep.2009, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radimo na podizanju bezbednosti učenika

Ministar policije Ivica Dačić izjavio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti sve da stvori tehničke, organizacione, zakonske uslove kako bi se u školama u Srbiji postigao visok novo bezbednosti učenika.

Za taj cilj potreban je drugačiji sistem vrednosti, sistem u kome će nasilje biti osudjeno kao izuzetak, a ne uvojeno kao pravilo ponašanja, rekao je ministar Dačić i naglasio da je u tom poslu neophodna saradnja medija i veće poverenje svih državnih struktura.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Dačić je, prilikom posete novobeogradskoj Osnovnoj školi "Mladost", gde je promovisan program "Škola bez nasilja" istakao da će MUP, u saradnji sa Ministarstvom prosvete i gradskim i opštinskim vlastima, pokušati da u svim školama u Srbiji angažuje školskog policajca .

"Nama je u interesu da bezbednost u školama bude na najvišem mogućem nivou", rekao je Dačić, smatrajući da je bitna i edukacija od najranijeg uzrasta, obučavanje za snalaženje dece u saobraćaju.

On je napomenuo da će MUP upotrebiti sve resurse na stvaranju uslova da u školama postoji unutrašnji sistem kontrole, video nadzora, koordinacije sa operativnim centrom na nivou grada, što, prema njegovoj oceni, treba da dovede do toga da u školama nema nasilja.

U medjuvremenu moramo da shvatimo da škole nisu izuzete od kriminala, korupcije, droge, od incidenata i problema koji postoje u društvu, ne samo kod nas nego širom sveta, rekao je Dačić.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.