Radije kupujemo cigarete nego mleko i meso?

Izvor: NaDlanu.com, 21.Jan.2012, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radije kupujemo cigarete nego mleko i meso?

Građani u nekim delovima Srbije već duže vreme kupuju cigatete na komad, ali da ekonomska kriza sve ozbiljnije kuca na vrata mnogih domaćinstava u Srbiji svedoči i podatak da zbog poskupljenja cigareta sve više građana namerava da ostavi pušenje.

Kako javlja RTS, Vlada Srbije sprema plan prema kojem bi do 2015. godine pušenje trebalo da bude zabranjeno na svim radnim i javnim mestima.U novu 2012. ušli smo sa skupljim gorivom, a zbog povećanja akciza i drugih troškova poslovanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << skuplji su alkoholna pića i kafa i cigarete. U proseku za 10 dinara.Anđelka Dželetović iz Instituta "Batut" rekla je za RTS da je jedna petina pušača smanjila broj popušenih cigareta, a 11 odsto je ostavilo pušenje. "Oko jedne trećine pušača razmišlja ozbiljno da prestane da puši", kaže Dželetovićeva.Srbija u evropskom vrhu po broju pušačaDa će se građani pre odreći neke hrane nego pušenja pokazuje to što je Srbija u evropskom vrhu po broju pušača, dok je na dnu evropske lestvice po potrošnji mleka i mesa.Tome pogoduju cene cigareta koje su u Srbiji među najnižima u Evropi. U Srbiji puši trećina stanovništva.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.