Izvor: Blic, 30.Dec.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS zapostavio sport u korist skupštinskih prenosa

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) oštro je danas protestovalo zbog toga što je Radiotelevizija Srbije (RTS) zapostavila prenose važnih sportskih događaja zarad direktnih prenosa sednica Skupštine Srbije.



"NDNV najoštrije protestuje zbog potpunog zapostavljanja sportskih prenosa na RTS-u za račun uvredljivih prenosa sednica cirkusa zvanog Skupština Srbije. Reč je o višenedeljnom maltretiranju gledalaca i neracionalnom trošenju sredstava koje RTS >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koristi od skupe pretplate koju građani Srbije plaćaju svakog meseca", navodi se u saopštenju za javnost.

Objašnjava se da je RTS najavila bogat i raznovrstan sportski program kao svoju ekskluzivnu ponudu, a umesto toga publika već nedeljama ne može da gleda te sportske događaje u direktnom prenosu, već samo u odloženim terminima, često i duboko iza ponoći.

NDNV je precizirao da se radi o nekoliko poslednjih kola engleske Premijer lige, potom o pripremnim mečevima rukometne reprezentacije Srbije i o novogodišnjoj turneji "Četiri skakaonice" u skijaškim skokovima.

"Sigurni smo da u ovoj zemlji ima mnogo više gledalaca RTS-a koji bi, umesto poslaničkog vređanja, čupanja za kosu i nedoličnog ponašanja predstavnika građana Srbije, radije gledali nešto od najavljenih sportskih programa za koje su uredno platili televizijsku pretplatu", piše u saopštenju.

Dodaje se da ni na jednom od programa RTS-a nije bilo obaveštenja da najavljenih prenosa neće biti.

"S kojim pravom RTS maltretira svoje građane i u čije ime donosi odluku o tome da gledaoci više vole da prate skupštinsko iživljavanje, umesto atraktivnih i skupo plaćenih sportskih prenosa", navodi se u saopštenju sportske sekcije NDNV-a.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NDNV: RTS zapostavio sport u korist skupštinskih prenosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2008

NOVI SAD - Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) oštro je danas protestovalo zbog toga što je Radiotelevizija Srbije (RTS) zapostavila prenose važnih sportskih događaja zarad direktnih prenosa sednica Skupštine Srbije..."NDNV najoštrije protestuje zbog potpunog zapostavljanja sportskih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.