Izvor: RTS, 30.Jul.2021, 16:42

RTS i UNICEF nastavljaju saradnju na zaštiti i promovisanju prava dece

Direktorka Unicefa u Srbiji Dejana Kostadinova i generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević, u prostorijama Televizije potpisali su novi Memorandum o razumevanju.
Deca i adolescenti kao jedna od najranjivijih kategorija društva suočavaju se sa mnogim problemima koji su još izraženiji u doba pandemije. Pomoć i podrška su neophodni. Uloga medija u upoznavanju javnosti sa tim izazovima trebalo bi da bude korak u njihovom rešavanju.

Kako se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodi u saopštenju, Javni servis godinama sarađuje sa Unicefom kroz različite programe na svojim kanalima, a još jedan potpis je samo potvrda nastavka takvog vida podrške.
"Drago nam je da će Radio-televizija Srbije, kao javni servis i lider u medijskoj sferi, nastaviti da skreće pažnju javnosti na probleme dece i adolescenata. Prvenstveno je reč o zdravlju dece, roditeljskom staranju, uticaju obolevanja od kovida na decu i njihove roditelje, mentalnom zdravlju adolescenata, nasilju nad decom. Nadam se da će saradnja biti uspešna u tome da podstakne socijalno odgovorno ponašanje i aktivnosti medija u korist sve dece u Srbiji", izjavila je Dejana Kostadinova.
Deca i adolescenti, kao jedna od najranjivijih kategorija društva, suočavaju se sa mnogim problemima koji su još izraženiji u doba pandemije i zato su im pomoć i podrška neophodni.
UNICEF i RTS prepoznali su da je uloga medija u upoznavanju javnosti sa tim izazovima veliki korak ka njihovom rešavanju.
Šefica službe za odnose sa javnošću i korporativni imidž RTS-a Duška Vučinić kaže da je podrška Javnog servisa radu Unicefa veoma važna.
"U godini velikog Unicefovog jubileja, zadovoljstvo je biti partner i podrška njihovom radu na unapređenju prava dece i omladine u Srbiji. Zajednički smo napravili strategiju i sigurna sam da ćemo uspeti u ostvarivanju svih naših planiranih ciljeva", navela je Vučinićeva.
A ciljevi su, između ostalog, promovisanje prava deteta i Unicefovog rada sa partnerima, kao i aktivnosti u prikupljanju sredstava za pomoć deci i adolescentima u Srbiji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.