RTS Digital od ponedeljka menja ime u RTS 3

Izvor: Akter, 05.Jun.2015, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS Digital od ponedeljka menja ime u RTS 3

Radio-televizija Srbije (RTS) saopštila je danas da će od ponedeljka, 8. juna, njen specijalizovani celodnevni program kulture i umetnosti RTS Digital promeniti naziv i vizuelni identitet u RTS 3

"U skladu sa jasnim ciljevima i uredničkom koncepcijom iskazanom u realizovanom emitovanju tokom prethodnih godina, RTS će na svom programu RTS 3 nastaviti da emituje program namenjen zahtevnim gledaocima i pridobijanju njihovog poverenja, kako u pogledu kvaliteta slike i zvuka, tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i kvaliteta emitovanih emisija i drugih sadržaja", navodi se u saopštenju RTS-a.

Kako se dodaje, RTS 3 će u buduće nastojati da dopre do gledalaca povećanim brojem emisija u HD tehnologiji i još probranijim muzičkim, kulturno-umetničkim, dokumentarnim, dečijim i drugim medijskim sadržajima, poštujući postavljene i postavljajući nove standarde kvaliteta.

U narednom periodu u programkoj ponudi će se naći argentinska serija o tangu, Sto dana džeza, izabrani koncerti Berlinske, Bečke i Čikaške filharmonije i ciklus Pučinijevih jednočinih opera. Gledaoci će takođe imati priliku da uživaju u direktnim prenosima i snimcima koncerta stane i domaće produkcije - Simfonijskog orkestra hora RTS-a i Big benda.

U javnom servisu ističu da se na RTS Digital, budućem RTS 3, emituje program sa udelom domaće proizvedenih emisija od preko 50 odsto, a nastojaće da održi ili poveća njihov udeo u budućnosti.

Specijalizovani program kulture i umetnosti će, kao i do sada, nastaviti da neguje vrednosti kulturnih sadržaja i umetničkog izražavanja i ostvariće tehničko-tehnološka unapređenja koja se odnose na plasman novih programskih sadržaja, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.