Izvor: Vostok.rs, 20.Feb.2019, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: „Nema nikakve veze sa pomoći ili demokratijom“: Rodžer Voters osudio „humanitarni“ koncert za Venecuelu

Izvor: Vostok / RT Bivši frontmen planetarno poznate grupe "Pink Flojd" Rodžer Voters je osudio koncert pomoći "Viridžin tajkun" Ričarda Bransona za Venecuelu kao prevaru, upozoravajući fanove i izvođače da ne budu "vođeni stazom koja se završava promenom režima". Bransonov koncert "Pomoć za Venecuelu uživo" nema nikakve veze sa potrebama venecuelanskog naroda, nema nikakve veze sa demokratijom, nema nikakve veze sa slobodom i nema nikakve veze sa pomoći", izjavio je Voters u videu snimku objavljenim u utorak.
Muzičar i politički aktivista Rodžer Voters potpkopao je zapadni medijski narativ koji prikazuje Venecuelu kao žrtvu humanitarne krize koju je stvorio socijalizam. "Nema građanskog rata, nema nereda, nema ubistva, nema očigledne diktature, nema masovnog zatvaranja opozicije, nema pritiska na novinare" pod predsednikom Nikolasom Madurom, rekao je Voters, pozivajući se na prijatelje "na terenu" u Karakasu koji bi to mogli potvrditi . "Pomoć za Venecuelu uživo" će se održati u petak u kolumbijskom pograničnom gradu Kukuti. Branson je saopštio da je cilj prikupljanja sredstava u iznosu od 100 miliona dolara za kupovinu hrane i lekova za venecuelance koji pate od oskudice ili socijalizma - ili američkih sankcija, ovisno o tome koja se verzija narativa preferira.
Voters se osvrnuo i na samog Bransona, "sa krvarećim srcem koje je nosio na majici", tvrdeći da je magnat upao u američku propagandu. Portparol Bransona rekao je za "Nejšenel post" da SAD "nisu uključene ni u jedan aspekt ovoga" i da koncert nije "politička izjava". Promena režima u Venecueli, koju podstiču SAD, ne prolazi tako glatko kao što je planirano, dok je vojska zemlje i dalje lojalna predsedniku Maduru, iako se lider Narodne skupštine Huan Gvaido proglasio "privremenim predsednikom" pre više od mesec dana. U ponedeljak je američki predsednik Donald Tramp održao govor, upozoravajući vojsku Venecuele da sledi Gvaida ili da će "izgubiti sve". Voters je završio svoj govor upozorenjem i pozivom prijatelju i kolegi muzičaru Piteru Gabrielu da i on ne bude doveden na liniju SAD koja vodi ka promeni režima, podsećajući ga kako su se u prošlosti pokazale promene režima pod okriljem SAD-a.     "Da li zaista želimo da se Venecuela pretvori u drugi Irak ili Siriju ili Libiju? Ja ne želim, kao ni narod Venecuele."

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.