Izvor: B92, 08.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RSF: Ugrožena nezavisnost medija

Pariz -- Reporteri bez granica navode da će predložene izmene i dopune Zakona o radiodifuziji ugroziti nezavisnost medija.

Reporteri bez granica saopštavaju da su zabrinuti zbog predloga Vlade Srbije za izmene i dopune Zakona o radiodifuziji, jer bi posledica mogla biti odlaganje reformi u radiodifuznom sektoru, što može dovesti u pitanje nezavisnost medija.

"Ako predložene izmene budu usvojene, elektronski mediji će biti ostavljeni na milost i nemilost lokalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moćnicima praktično sve do narednih lokalnih izbora, 2008. Zabrinjava činjenica da je Vlada sve to predstavila kao gotovu stvar bez prethodne konsultacije sa medijskim kućama, koje će prve osetiti posledice ovih izmena", saopštava RSF.

Skupština treba da se izjasni o ovim izmenama 22. avgusta 2005.

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Granski sindikat medija Nezavisnost 3. avgusta su pozvali Vladu da povuče predložene amandmane.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.