Izvor: Blic, 11.Jul.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RRA: Oglas objavljen zbog zaštite nezavisnosti RTS-a

Republička radiodifuzna agencija (RRA) objavila je javni poziv za popunjavanje mesta u Upravnom odboru Radio-televizije Srbije (RTS) jer ima zakonsku obavezu da štiti nezavisnost javnog servisa, saopštio je danas Etički komitet RRA.



"Ta nezavisnost je ozbiljno ugrožena padom naplate pretplate ispod 50 odsto. Pad naplativosti je uzrok za uzbunu, a činjenica da je to otišlo ispod 50 odsto razara prirodu pretplate kao zakonske obaveze i pretvara je u dobrovoljni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prilog", navedeno je u saopštenju koje je potpisao predsednik Etičkog komiteta RRA Jovan Babić.

On je ocenio da nemogućnost RTS-a da naplati pretplatu ukazuje na pad poverenja građana u javni servis.

"Ako neko želi da spava na državnom budžetu, to je njegovo pravo, ali onda treba da traži drugo radno mesto, a možda i drugi društveni sistem, koji će mu to omogućiti", poručio je Babić.

Novinari RTS-a zatražili su u sredu da se Etički komitet RRA izjasni o javnom pozivu za popunjavanje mesta u Upravnom odboru javnog servisa.

Javni poziv za podošenje kandidature za izbor članova UO RTS-a izašao je u dnevnom listu "Politika" 3. jula i njega je potpisao predsednik saveta Nenad Cekić.

Članovi sadašnjeg UO RTS-a imenovani su 19. aprila 2006. godine i njihov mandat ističe u roku od pet godina od dana izbora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.