Izvor: RTS, 07.Avg.2021, 20:04

RHMZ upozorava na novi toplotni talas - od nedelje do srede veoma visoke temperature

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na visoke temperature narednih dana u Srbiji.
U nedelju u celoj Srbiji, a od ponedeljka do srede, 11. avgusta, u centralnim, južnim i istočnim krajevima očekuje se veoma toplo vreme, sa najvišom temperaturom od 34 do 37 stepeni, navodi se u saopštenju.

U nedelju će na snazi biti narandžasti meteo-alarm, što znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog su inteziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.
Prema upozorenju, treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.
Osnovni savet lekara je da oni koji ne moraju ne izlaze iz kuće u najtoplijem delu dana.
Ukoliko izlazimo, dobro je da kod sebe imamo neko sredstvo za rehidrataciju, kao i nešto slano i slatko - slani kikiriki, badem ili lešnik, zato što znojenjem gubimo elektrolite koje treba nadoknaditi, ali isto tako na ovako visokim temperaturama se gubi i glukoza, pa je dobro popiti zaslađenu limunadu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RHMZ: Veoma toplo vreme narednih dana, u nedelju narandžasti meteo-alarm

Izvor: N1 televizija, 07.Avg.2021

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je upozorenje na visoke temperature narednih dana, precizirajući da se u nedelju u celoj Srbiji, a od ponedeljka do srede, u centralnim, južnim i istočnim krajevima očekuje veoma toplo vreme, sa najvišom temperaturom od 34 do 37 stepeni.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.