Izvor: Blic, 15.Jun.2023, 12:00

REŠENJE JE U PREVENCIJI Za godinu dana vakcinisano više od 23.500 devojčica i dečaka protiv HPV

Vakcinu protiv humanog papiloma virusa (HPV), čiji efekat zaštite prema podacima Svetske zdravstvene organizaicje ide i do 95 odsto, u Srbiji je za godinu dana primilo više od 23.500 devojčica i dečaka. Ova vakcina u našoj zemlji dobija se o trošku zdravstvenog osiguranja i namenjena je deci uzrasta od 9 do 19 godina.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Srbiji vakcinisano više od 23.500 devojčica i dečaka protiv HPV

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 15.Jun.2023

BEOGRAD – Vakcinu protiv humanog papiloma virusa (HPV) u Srbiji je za godinu dana, koliko je vakcina o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dostupna u domovima zdravlja, primilo više od 23.500 devojčica i dečaka. “Oko 18.500 devojčica i oko 5.000 dečaka, mahom u velikim gradovima...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.