RED JE DA I NJEGA NEKO ODLIKUJE: Toma Nikolić postao počasni neurohirurg

Izvor: Kurir, 01.Nov.2015, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RED JE DA I NJEGA NEKO ODLIKUJE: Toma Nikolić postao počasni neurohirurg

BEOGRAD - Dosta je samo on delio ordenje! Predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče je dobio posebno priznanje - postao je počasni član Udruženja neurohirurga Srbije!

Ista plaketa uručena je i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, koji, za razliku od predsednika Nikolića, zaista ima zvanje hirurga. Plakete je dodelilo Udruženje neurohirurga Srbije povodom 92 godine postojanja neurohirurgije u Srbiji i 77 godina postojanja Klinike za neurohirurgiju KCS. Primajući plaketu, Nikolić >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je poručio da Udruženje pred sobom ima dva zadatka - da nastavi sabornu misiju izvan granica zemlje i da unapredi svoju medicinsku disciplinu, ne zaostajući za vremenom i svetom.

Podsetimo, svoje znanje iz medicine predsednik Srbije pokazao je prilikom nedavnog otvaranja simpozijuma Udruženja ginekologa i opstetričara Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Tom prilikom je medicinarima izneo definiciju kakva dotad nije zabeležena u svoj svetskoj literaturi.

"Ginekologija je znanje o ženi, ako iko sme da se usudi da kaže da ga poseduje. Ginekologija se bavi ženom, kojoj bi trebalo omogućiti da bude zdrava da bi mogla da odrasta, stvara i rađa", rekao je onomad Nikolić.

Ministar Zlatibor Lončar je juče istakao da će država učiniti sve da Srbija ne bude u vrhu po broju smrtnosti od tumora moždanica, mozga i kičmene moždine.

"Srpski hirurzi su odavno prepoznati u svetu, ali je zadatak svih da kontinuiranim unapređenjem stanja u toj oblasti učvrstimo i unapredimo poziciju neurohirurga, a država će učiniti sve da to i obezbedi", poručio je Lončar.

(M. L.)

Autor: Foto: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.