RADNO MESTO 10.000 EVRA

Izvor: Kurir, 20.Jun.2011, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADNO MESTO 10.000 EVRA

BEOGRAD - Dvostruko većim podsticajima, investitori koji odluče da ulože u neki od 15 nerazvijenih gradova dobiće dvostruko veće subvencije od dosadašnjih, za svako novootvoreno radno mesto do 10.000 evra, čime država pokušava da dovede

BEOGRAD - Dvostruko većim podsticajima, investitori koji odluče da ulože u neki od 15 nerazvijenih gradova dobiće dvostruko veće subvencije od dosadašnjih, za svako novootvoreno radno mesto do 10.000 evra, čime država pokušava >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da dovede investitore u nekadašnje industrijske centre.

Razlike u stepenu razvijenosti među opštinama i gradovima u Srbiji su između 1:6 do 1:10, i po tome smo među prvima u Evropi.

Da bi se razlike smanjile, Vlada je posebnom uredbom odredila da investitori koji odluče da ulože u neki od 15 nerazvijenih gradova, nekadašnjih industrijskih centara, dobiju dvostruko veće subvencije za svako novootvoreno radno mesto do 10.000 evra.

Pored Kraljeva, Zaječara i Novog Pazara, Niš, zbog visoke nezaposlenosti, gotovo dve godine ima poseban tretman - oni koji tu ulože novac dobijaju dvostruko veće državne subvencije. Tako im je nedavno došao Beneton, a Jura otvara drugu fabriku, rekao je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

Sličan tretman ovih dana dobilo je još 11 gradova koji imaju više od 50.000 stanovnika, od kojih je bar svaki peti bez posla.

Ćirić je za RTS naveo da je ideja da se kroz ove podsticaje, do 10.000 evra, stimulišu investitori da svoje investicije realizuju u gradovima kao što su Loznica, Leskovac, Kruševac, Jagodina, Aleksinac. Paraćin...

Prema njegovim rečima, cilj je da se otvore nova radna mesta, kako bi se smanjile regionalne razlike.

Uz veće podsticaje, u nadležnom ministarstvu nadaju se da će i nekog velikog investitora privući u Sremsku Mitrovicu, Vršac, Bačku Palanku, Rumu, Loznicu, Jagodinu, Paraćin, Kruševac, Bor, Aleksinac i Leskovac.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Radno mesto u siromašnoj opštini košta 10.000 evra

Izvor: Glas javnosti, 21.Jun.2011, 07:16

BEOGRAD - Dvostruko većim podsticajima, investitori koji odluče da ulože u neki od 15 nerazvijenih gradova dobiće dvostruko veće subvencije od dosadašnjih, za svako novootvoreno radno mesto do 10.000 evra, čime država pokušava da dovede investitore u nekadašnje industrijske centre...Razlike...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.