RADIOAKTIVNA SOMOVINA!

Izvor: Kurir, 07.Jun.2011, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADIOAKTIVNA SOMOVINA!

BEOGRAD - Vijetnamski som "obogaćen" opasnim hemikalijama! Amerikanci, Nemci, Švajcarci i Norvežani više nemaju mogućnost da ga jedu jer su njihove zemlje zabranile uvoz te ribe, a ostale evropske države uvele rigorozne mere kontrole. U Srbiju ona ulazi na tone, a nadležni kažu da je zdrava i da je prošle godine uvezeno pet miliona kilograma. Evropljani soma iz Vijetnama neće zbog

BEOGRAD - Vijetnamski som "obogaćen" opasnim hemikalijama!

Amerikanci, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Nemci, Švajcarci i Norvežani više nemaju mogućnost da ga jedu jer su njihove zemlje zabranile uvoz te ribe, a ostale evropske države uvele rigorozne mere kontrole. U Srbiju ona ulazi na tone, a nadležni kažu da je zdrava i da je prošle godine uvezeno pet miliona kilograma. Evropljani soma iz Vijetnama neće zbog sumnje u ispravnost tehnologije njenog uzgoja u lošem ekološkom okruženju, prisustva teških metala, radioaktivnosti, pa čak i prisustva GMO, jer se ne zna čime je riba hranjena!

Uzgaja se na obalama jedne od najzagađenijih reka na planeti Mekong.

- Evropa i Amerika nisu bez razloga zabranile uvoz vijetnamskog soma. Njihova odluka bi trebalo da bude svojevrsno upozorenje za naše nadležne. Mi već iduće nedelje krećemo u kontrolu proizvoda. "Panga" će biti analizirana u jednoj nezavisnoj laboratoriji na radioaktivnost, prisustvo teških metala, genetski modifikovanih organizama i drugih štetnih supstanci. Rezultati će biti poznati svima. Upozorenje potrošačima je da, dok naše analize ne budu završene, tu ribu kupuju na sopstveni rizik - kaže za Kurir Goran Papović iz Nacionalne organizacije za zaštitu potrošača Srbije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.