Puzović: Sanacija u toku, nedostaju sredstva

Izvor: RTS, 17.Okt.2014, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puzović: Sanacija u toku, nedostaju sredstva

Direktor Javnog vodoprivrednog preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović izjavio je da su radovi na sanaciji najvećeg oštećenja na reci Savi u Zabrežju kod Obrenovca u toku, ali da je najveći problem nedostatak sredstava.

Gostujući u emisiji Oko na RTS-u, Puzović je istakao da zaposleni u "Beograd vodama" saniraju oštećenja na Savi, trenutno su na granici između redovne i vanredne odbrane.

Ocenjujući da još nismo bezbedni, Puzović je istakao da je još >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nekih mesec dana potrebno za najsitnije radove.

''Ono što je najveći problem je nedostatak sredstava. Sredstva donatora sporo pristižu. Znamo da se za Obrenovac očekuju sredstva britanske ambasade. Videćemo kada će taj sporazum biti potpisan, ali kolege pokušavaju da i bez tih sredstava odrade najhitnije mere i radove'', rekao je Puzović.

Direktor "Srbijavoda" je naveo da se iz dana u dan preduzimaju sve mer kako bi se stepen opasnosti smanjio.

Prema njegovim rečima, "Srbijavode" su na 50 slabih tačaka u zapadnoj i centralnoj Srbiji odradile najhitnije radove kako bi poplavni talas sačekali spremni.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.