Putnik se onesvestio

Izvor: Glas javnosti, 30.Dec.2009, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putnik se onesvestio

BEOGRAD - Na Aerodrom "Nikola Tesla" juče je prinudno sleteo avion kompaniji "Er Berlin", čiji je avion prizemljen jer se jedan od putnika onesvestio. U poslednjih pet dana to je čak treće prinudno sletanje zbog zdravstvenih tegoba putnika.

Naime, nadležne službe aerodroma saopštile su da su u 13.05 primile zahtev posade za prinudno sletanje, jer je jednom putniku pozlilo.

- Zbog gubitka svesti jednog putnika prizemljen je avion "boing 737" kompanije "Er Berlin", koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je leteo na liniji Solun-Štutgart. Posle ukazane medicinske pomoći, putnik, grčki državljanin, upućen je u Urgentni centar. S njim su iz aviona izašla i dva člana njegove porodice. Avion je bez njih nastavio let za Štutgart u 14.06 - kažu na aerodromu "Nikola Tesla" i dodaju da su sve nadležne službe, uključujući i službu medicinske pomoći, pravovremeno reagovale, i to po međunarodnim procedurama.

PUTNICA IMALA MOŽDANI UDAR

Putnica iz aviona turske kompanije "San ekspres" Hiliz Berber, koja je sinoć primljena u beogradski Urgentni centar, u stabilnom je stanju i smeštena je na odeljenje neurologije Kliničkog centra Srbije.

- Putnica je primljena u bolnicu sa visokim pritiskom i u dezorijentisanom stanju. Po prijemu je pregledana i najverovatnije je imala manji moždani udar - rekao je portparol Kliničkog centra Drago Jovanović.

Samo dva dana pre ovog događaja prinudno je sleteo i avion turske kompanije "San ekspres" na liniji Štutgart-Izmir, jer je nemačka državljanka, hronični bolesnik, imala problema sa visokim krvnim pritiskom. NJoj je pozlilo na visini od 11.000 metara. NJene saputnice su potom digle paniku na šta je reagovalo letačko osoblje i obavestilo kapetana koji je zatražio prinudno sletanje. Putnica je posle ukazane prve pomoći prebačena u Urgentni centar. U jednom momentu se čak pojavila vest da je reč o dekompresiji u avionu i da je više ljudi povređeno.

Pre njega, tačno 25. decembra u 12.45 časova, avion turske kompanije "Pegazus erlajnz" prinudno je sleteo na beogradski aerodrom. Letelica je prizemljena jer je u toku leta iznad Srbije sedamdesetogodišnjem putniku iznenada pozlilo posle čega je vrlo brzo i preminuo. Lekari su po sletanju mogli samo da konstatuju smrt.

Kada miner i elektricar pogrese, onda oni poginu. Kada to isto urade kontrolori letenja i hirurzi, onda drugi izgube glavu. Medjutim, ako napravimo nuklearku, a neko od zaposlenih pogresi, Beograd ce postati bivsi grad - kao Cernobil.

Boza Bogdanovic, Bor

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.