Putevi Srbije: Apel zbog visokih temperatura

Izvor: Blic, 12.Avg.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Putevi Srbije'': Apel zbog visokih temperatura

Javno preduzeće ''Putevi Srbije'' apelovalo je danas na učesnike u saobraćaju da ne putuju tokom najtoplijeg dela dana, da se tokom putovanja odmaraju češće nego obično i da uzimaju više tečnosti, jer se u celoj zemlji očekuje sunčano i veoma toplo vreme sa temperaturom i do 37 stepeni.

Navodeći da su preduzeli i dodatne mere, iz "Puteva Srbije" su istakli da su sve naplatne stanice na auto-putevima u Srbiji opremljene paketima za prvu pomoć i na njima je u svakom trenutku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 24 sata dnevno, prisutno lice obučeno za pružanje prve pomoći.

U saopštenju je istaknuto i da je na svim naplatnim stanicama obezbeđena pijaća voda.

"Putevi Srbije" su, takođe, skrenuli pažnju vozačima da se prilikom visokih temperatura sporije reaguje i slabije opaža apelujući na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni u vožnji, da obrate pažnju na radove na putu, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću saobraćajnu signalizaciju.

Kako je navedeno, prema najavi Hidrometeorološkog zavoda Srbije na području cele zemlje se očekuje sunčano i veoma toplo vreme, do nedelje, 16. avgusta sa temperaturom u većini mesta od 33 do 37 stepeni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.