Izvor: B92, 25.Jul.2011, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putari traže prijem kod Cvetkovića

Beograd -- Samostalni sindikat putara traži da njihovu delegaciju danas primi Mirko Cvetković, kako bi se izbegli radikalni protesti pet preduzeća iz sastava Nibens grupe.

Predsednica Sindikata Sonja Vukanović za B92 kaže da Vlada nije ispunila ništa od onoga što je radnicima "Nibens grupe" obećano pre nekoliko nedelja, kada su odlučili da prekinu proteste.

"Ako bi i došlo do tog sastanka, očekujemo od premijera, pre svega, da čujemo kakve oni imaju namere, da li >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uopšte imaju nameru da se bave ovim problemom ili će i dalje da vuku vreme. Nama vreme ne ide naruku. Nama građevinska sezona prolazi, prema tome, ukoliko se u narednih 10-15 dana ništa ne desi ova preduzeća su mrtva i to je kraj za njih", kazala je Vukanovićeva.

Ona poručuje da je 5.200 radnika "Nibensa" spremno na radikalne mere, "jer nemaju više šta da izgube", i da će, ako sastanak sa premijerom Srbije ne bude dao rezultate, od sutra početi blokadu Koridora 10.

"Ako bi mi dobili neke čvrste garancije da će se uraditi neka reorganizacija preduzeća i da će se dati garancija bankama da uđu sa svežim kapitalom kako bi počeli da radimo, to može da se otkaže. Ja sam pre da razgovaramo i tri meseca nego da blokiramo i štrajkujemo. To je ako imate s kim da pričate, ako nemate, onda nemate drugo rešenje", kaže predsednica Samostalnog sindikata putara.

Radnici preduzeća za puteve "Nibens grupe" - "Vranje", "Niš", "Kragujevac", "Beograd" i "Bačka put" traže od Agencije za privatizaciju da ispita sporne privatizacije kao i da se odblokiraju računi njihovih firmi, isplate zaostale zarade i da im se omogući da rade. Vlasnik "Nibens grupe Milo Đurašković i sedam rukovodilaca u putarskim preduzećima iz te grupacije uhapšeni su u maju pod sumnjom da su oštetili kruševačku fabriku maziva FAM za 32 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.