Poznati beogradski advokat ranjen u noge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2011, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati beogradski advokat ranjen u noge

BEOGRAD -

Beogradski advokat Aleksandar Zarić, koji je zastupao Milorada Ulemeka Legiju u žalbi na presudu za ubistvo premijera Zorana Đinđića, ranjen je noćas u Beogradu.

Nepoznati napadač pucao je Zariću u noge pola sata posle ponoći ispred zgrade broj 94 u Ulici Jurija Gagarina, a zatim pobegao u nepoznatom pravcu, javili su beogradski mediji.

Zarić je zastupao i Milana Jurišića Juriška u postupcima za ubistvo premijera Đinđića, takođe je branio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << članove bande "Pink panter", te novopazarca Safeta Cucka, optuženog za trgovinu ljudima.

Advokatska komora Srbije: Advokatima status službenih lica

Advokatska komora Srbije izrazila je danas protest zbog pokušaja ubistva Aleksandra Zarića, za koga beogradski mediji tvrde da je advokat Milorada Ulemeka Legije i od Ministarstva unutrašnjih poslova i nadležnog tužilaštva zatražila da preduzmu najenergičnije mere povodom tog događaja.

Iz Advokatske komore su skrenuli pažnju na neophodnost da se advokatima, kao borcima za osnovna ljudska prava, da status službenih lica, baš kao i sudijama, javnim tužiocima i policajcima, kako je to predviđeno Krivičnim zakonikom.

Taj zahtev je, prema njihovoj ocenim, opravdan imajući u vidu delikatnost advokature kao profesije, izloženost visokim rizicima, kao i to da su advokati zbog obavljanja svoje profesionalne delatnosti, žrtve izvršenja najtežih krivičnih dela.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ranjen advokat koji je zastupao Milorada Ulemeka Legiju

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Jun.2011

BEOGRAD - Poznati beogradski advokat Aleksandar Zarić, koji je zastupao Milorada Ulemeka Legiju ranjen je noćas u Beogradu

Nastavak na SEEbiz.eu...

Zaseda za Legijinog advokata

Izvor: Večernje novosti, 23.Jun.2011

Nepoznati napadači pucali i ranili u noge Aleksandra Zarića (44). Zastupao Milorada Ulemeka Legiju, Milana Jurišića Jureta..

Nastavak na Večernje novosti...

Ranjen Legijin advokat

Izvor: Glas javnosti, 24.Jun.2011, 07:00

BEOGRAD - Beogradski advokat Aleksandar Zarić ranjen je u noge u pucnjavi koja se dogodila u sredu uveče pola sata posle ponoći. Nepoznati napadač pucao je u Zarića ispred zgrade u kojoj on živi, u ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu, saznaje Glas Javnosti...Zarić je poznat po tome što je...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.