Pucali iz puške i bacali bombe

Izvor: Danas, 18.Okt.2010, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucali iz puške i bacali bombe

Otišli smo na strelište odakle smo pucali i vežbali bacanje bombe, taj dan sam se toliko ispucao da mi je uvo zvonilo tri dana posle toga? Prenosili su nam svoje znanje o oružju, učili nas mačevanju, bacanju noževa, vežbama brzine, spretnosti i izdrživosti? Pucali smo iz puške i bacali bombe..., napisala su u sastavima deca od 11 do 15 godina, koja su preko Udruženja ratnih veterana srpskih zemalja 1990 - 1999 „Patriotski front“ pre dve godine provela 16 dana u izviđačkim kampovima u Rusiji u kojima su, između ostalog, učila kako da sklapaju i rasklapaju oružje, bacaju bombe i pucaju iz puške.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

U kampu deca učila da pucaju

Izvor: B92, 19.Okt.2010, 02:30

Beograd -- Srpska deca starosti od 11 do 15 godina u izviđačkim kampovima u Rusiji učila kako da sklapaju i rasklapaju oružje, bacaju bombe i pucaju iz puške, piše Danas... Ova deca su preko Udruženja ratnih veterana srpskih zemalja 1990 - 1999 "Patriotski front" pre dve godine provela 16 dana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.