Psi lutalice u Loznici napali šestoro građana

Izvor: Politika, 29.Nov.2010, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Psi lutalice u Loznici napali šestoro građana

LOZNICA - Na području grada Loznice, za prvih dvadeset dana novembra psi su ujeli šestoro građana i ubili 41 domaću životinju, rečeno je danas agenciji Beta u gradskoj upravi.

Gradsko Odeljenje za privredu je u tom periodu dobilo sedam prijava domaćinstava u kojima su psi lutalice udavili sedam ovaca, tri jagnjeta, šest koza i 25 gusaka.

Mnogi oštećeni građani ne prijavljuju štetu, već odmah podnose tužbu za nadoknadu štete.

Gradska uprava od 2006. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << godine intezivno pokušava da reši problem pasa lutalica, pa je prema poslednjim podacima Odeljanja za privredu, u proteklom periodu za naknadu štete građanima od napada pasa lutalica i rad azila za napuštene pse, izdvojila 22 miliona dinara.

Od avgusta 2008. godine sprovodi se akcija sterilizacije pasa lutalica, a u januaru prošle godine otvoren je i azil za smeštaj napuštenih pasa.

Prema procenama nadležnih, na lozničkim ulicama ima oko 300 napuštenih pasa.

Beta

objavljeno: 29.11.2010.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.