Izvor: Glas javnosti, 08.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi paketić

KURŠUMLIJA - Devetogodišnji Nemanja Marković iz Kuršumlije prvi put je pred Božić dobio paketić. NJegovu skromnu želju ispunila je opština Kuršumlija, a Deda Mraz je bio zamenik predsednika opštine Dejan Milošević.

Dok čvrsto steže paketić u rukama, malom Nemanji ne silazi osmeh sa lica. Konačno je i on dobio svoj poklon, toliko uobičajen da većina dece čak bira šta će biti u njemu.

- Dobio sam igračke, slatkiše... svašta, kaže ponosno Nemanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Nemanjin otac Novica, koji nadničenjem izdržava četvoročlanu porodicu objašnjava da nikada nije mogao da odvoji novac za paketiće, jer je uvek trebalo kupiti nešto važnije.

- Stariji sin Nikola, koji ima 14 godina, odavno je shvatio da za novogodišnje paketiće nema novca, a ja i supruga nikada nismo uspeli da nađemo posao, da bi deca ovakav poklon dobila od firme. Sećam se, da je Nemanja pre pet godina, gledajuću kroz prozor kako deca nose paketiće pitao, kada će on dobiti poklon. Objasnio sam mu da je važnije da štedimo novac i postavimo krov na kući. Nemanja je to prihvatio, ali sam video da je tužan-priča Novica nežno milujući sina po kosi.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Dejana Miloševića briga o deci je prioritetan zadatak i lokalna samouprava traži mogućnosti da finansijski pomaže porodice sa više dece.

- U našoj opštini se rađa sve manje dece, a jedan od razloga je siromaštvo. Kada sam pročitao tekst u novinama o ovoj porodici, ja sam ih odmah posetio i pitao kako opština može da im pomogne. Nemanja je poželeo paketić i mi smo mu želju ispunili. Obezbedili smo i posao za Novicu u Komunalnom preduzeću, pa će ova porodica imati dovoljno prihoda za najosnovnije potrebe. Međutim, u našoj opštini ima mnogo ovakvih porodica, pa očekujemo pomoć države, kaže Milošević.

O porodici Marković, koja živi na ivici egzistencije, u javnosti se čulo kada je Nemanjin otac Novica pred Novu godinu obio vrata prazne bratove kuće i uselio se u nju da bi spasao decu od hladnoće, jer njegova započeta kuća bez krova, ne može da se zagreje.

Prekjuče je ovoj porodici uručena i hitna novčana pomoć, a koliko sutra, Novica bi trebalo da počne da radi u Komunalnom preduzeću.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.