Izvor: B92, 23.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi domaći prenosivi računar

Beograd -- Kompanija "Komtrejd" predstavila je četiri modela notebook (prenosivog) računara iz "serije CT".

Oni su najavljeni kao "prvi srpski prenosivi računari" čija prodaja će početi za 10 do 15 dana. Vlasnik "Komtrejda" Veselin Jevrosimović rekao je novinarima da se prenosivi kompjuteri srpske robne marke "CT" pojavljuju zbog sve većeg interesovanja za takve modele računara i dodao da je prvi put za šet meseci ove godine u SAD prodato više prenosivih nego stonih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << računara.

Prema rečima Jevrosimovića, domaći računari biće za 20 odsto jeftiniji od modela stranih proizvođača, a cene modela su od 850 do 1.100 evra, uz mogućnost instaliranja operativnog sistema Windows XP u kućnoj ili profesionalnoj varijanti čije je cena oko 70 evra.

U okviru saradnje Komtrejada sa poslovnim bankama kupcima će moći u prodavnicama te kompanije da dobiju kredite sa rokom otplate od 12 do 24 meseca. Kupci će preko Komtrejdove interenet stranice moći da sami odaberu i naruče konfiguraciju koja im najviše odgorava.

Zainteresovanima su ponuđeni modeli u koje su ugrađeni Intelovi procesori poslednje generacije, optički DVD-CDRW uređaji, 256 megabajta radne memorije, hard disk od 40 giga bajta, ekran od 15 inča, uz ponudu i "širokog" ekrana od 15,4 inča, a teški su od 2,7 do 3,4 kilograma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.