Prve trojke u opštini Trgovište

Izvor: RTS, 19.Apr.2016, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prve trojke u opštini Trgovište

Trgovište je jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji sa malim prosekom plata. Mali je i natalitet, ali se ta slika poslednjih godina poboljšava, jer se rađa više dece. Ove godine, prvi put u istoriji ove opštine rođene su i trojke.
Čekali su ih deceniju i dočekali nakon dve veštačke oplodnje. Magdalena, Melanija i Mihajlo rođeni su pre vremena, u 33. nedelji trudnoće, ali dobro napreduju. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Roditelji Nela i Darko Spasić o njima brinu uglavnom sami.

"Nisu toliko zahtevne, plaču samo kad su gladne, mokre, a svakako su dobro", kaže majka Nela Spasić.
Otac Darko Spasić kaže da je presvlačenje prepustio supruzi, a oko spremanja hrane pomaže koliko može.
Podmlađuje se opština Trgovište. Prošle godine rođeno je 40 beba. To je 70 odsto više od prethodnih godina.
Od početka godine sklopljeno je deset brakova i rođeno isto toliko beba.
"Zadržavaju se mladi, ranije su odlazili u Beograd da rade i tamo osnuju porodicu, sada se nađe neko radno mesto i ostanu", kaže Jovica Trajković.
Opština pomaže. Nezaposlenim majkama po rođenju deteta do godinu dana daje po 10.000 dinara, a Spasićima je dva puta finansirala vantelesnu oplodnju.
"Po bračnom paru 350.000 dinara za jedan pokušaj, dajemo svima po jednu šansu, ali i druga je dozvoljena, sve u cilju podizanja nataliteta", kaže predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić.
Magdalena, Melanija i Mihajlo uneli su radost u kuću Spasića. U Opštinu su doneli nadu u radosniju budućnost. Ovo su prve trojke u opštini otkako Trgovište postoji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ČEKALI IH DECENIJU: Prvi put u istoriji u Trgovištu rođene trojke!

Izvor: Kurir, 20.Apr.2016, 16:12

...Čekali su ih deceniju i dočekali nakon dve vantelesne oplodnje Magdalena, Melanija i Mihajlo rođeni su pre vremena, u 33 nedelji trudnoće, ali dobro napreduju..Roditelji Nela i Darko Spasić o njima brinu uglavnom sami Nisu toliko zahtevne, plaču samo kad su gladne, mokre, a svakako su dobro",...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.