Prva javna razmena stavova Sindikata kontrolora i SMATSA-e; DCV pokrenuo vanredni inspekcijski nadzor

Izvor: TangoSix.rs, 06.Dec.2019, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva javna razmena stavova Sindikata kontrolora i SMATSA-e; DCV pokrenuo vanredni inspekcijski nadzor

Direktorat civilnog vazduhoplovstva pokrenuo je vanredni inspekcijski nadzor nad SMATSA-om, prenosi Radio slobodna Evropa.
U pisanom odgovoru na pitanja ovog medija DCV navodi da je „u vezi sa navodima iz saopštenja Sindikata kontrole letenja od 03.12.2019. godine, a u skladu sa Zakonom o vazdušnom saobraćaju, Zakonom o inspekcijskom nadzoru Republike Srbije  pokrenut vanredni inpekcijski nadzor pružaoca usluga u vazdušnoj plovidbi Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA doo >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Beograd, na tri lokacije (Beograd, Niš, Kraljevo) sa ciljem utvrđivanja usaglašenosti rada SMATSA doo sa odredbama Pravilnika o radnom vremenu kontrolora letenja na operativnom radnom mestu“.
Reakcija DCV-a dolazi nakon saopštenja Sindikata kontrolora letenja i vazduhoplovno-tehničkog osoblja SMATSA-e i odgovora menadžmenta ove kompanije, kao i na jučerašnje saopštenje Samostalnog Sindikata Saobraćajnih Pilota Srbije koji su izrazili „ozbiljnu zabrinutost“ nad prvim saopštenjem Sindikata kontrolora letenja.
Sinoć je u emisiji „Među nama“ na televiziji Nova S došlo do prve javne razmene stavova suprostavljenih strana (segment počinje od 01:15:19).

 

The post Prva javna razmena stavova Sindikata kontrolora i SMATSA-e; DCV pokrenuo vanredni inspekcijski nadzor appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.