Izvor: B92, 27.Avg.2010, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proteze keruše Mile na doradi

Beograd -- Proteze keruše Mile, koje su izradili stručnjaci instituta "Rudo", biće dorađene da bi pas mogao da što normalnije održava higijenu nogu.

Prve probe pokazale su da će keruša proteze dobro prihvatiti, saopštila je veterinarska ustanova "Veterina Beograd".

Mila je počela brzo ne samo da stabilno hoda, već da proteze koristi i za druge radnje kao što je češanje, dodaje se u saopštenju.

Dosadašnje probe ukazale su da je neophodno doterati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << specifične detalje koji se tiču dela zglobnog materijala, antialergijskih čarapica i neklizajućeg materijala za gazišta, a očekuje se da sve te izmene urade u roku od dve nedelje.

"To je još jedan dokaz da je odluka o izgradnji eksternih proteza za kerušu Milu bila ispravna. Na taj način pas, kome je još uvek nepoznato lice pre četiri meseca brutalno odseklo sve četiri šape, moći će da se bolje kreće i normalnije živi", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.