Protestuj zbog povećanja poreza na imovinu

Izvor: Akter, 02.Jun.2015, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestuj zbog povećanja poreza na imovinu

Udruženje sindikata penzionera Srbije protestovalo je danas zbog odluke vlasti u Beogradu da i do 80 odsto poveća porez na imovinu i zatražilo od Vlade da stavi van snage tu odluku

"Posle neustavnog smanjenja plata u javnom sektoru i penzija većih od 25.000 dinara, donošenja neustavnog Zakona o izvršenju i obezbedjenju kojim je dodatno ugrožen položaj građana, suočavamo se sa novim nametom koji preti da čitave porodice zavije u crno i dovede do prosjačkog štapa", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << se u saopštenju tog udruženja.

Dodaje se ne postoje ekonomski opravdani razlozi za povećanje poreza na imovinu u vreme krize kad je pala cena strambenog kvadrata, na šta će dodatno uticati povećanje poreza.

Udruženje sindikata penzionera je podsetilo da je za poslednje tri godine velikom broju građana porez na imovinu višestruko uvećan, iako je vlast obećava da neće povećavati namete i da će štititi one koji su najugroženiji.

"Šta opljačkani, uplašeni i poniženi gradjani, koji se svakog jutra sa strahom i neizvesnošću bude, mogu još da očekuju od vlasti? Kada će prestati ekonomsko nasilje i zašto Srbija ima najveći porez na imovinu od svih država u Evropi", zapitalo je to udruženje.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.