Izvor: Glas javnosti, Beta, 11.Jul.2010, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestna šetnja opozicije u Kraljevu

KRALJEVO - Funkcioneri i pristalice koalicije Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija, Srpska radikalna stranka, Puls Srbije Pokret - za Kraljevo protestovali su sinoć u tom gradu "protiv prekrajanja izborne volje od strane Vlade Srbije".

Oni su na trgu ispred Skupštine grada, takođe, protestovali i zbog potpisivanja ugovora sa italijanskom firmom o izgradnji hidrocentrala na reci Ibar.

Predsednik PULS-PZK Ljubiša Jovašević rekao je pred oko 250 okupljenih Kraljevčana >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da protest ima dvojaki karakter.

"Ovo nije samo protest koalicije, već pokret građana koji hoće da zaštite svoja ekološka prava povodom izgradnje hidrocentrala na Ibru, zalažući se za referendum po ovom pitanju, kao i prava na izborne rezultate uništenih prekrajanjem izbornih rezultata na poslednjim izborima", rekao je Jovašević.

Posle protesta ispred Skupštine grada usledila je protestna šetnja ulicama Kraljeva tokom koje su okupljeni duvali u pištaljke i trube i izvikivali parole "Ne damo Kraljevo", "Ne damo Ibar".

U petak veče su uz intervenciju policije zgradu Skupštine Kraljeva napustili funkcineri koalcije DSS, NS, SRS i PULS-PKU, a pre njih su zgradu napustili i odbornici koalicije ZES, SPS i PUPS.

Dve suprotstavljene koalicije, od ponedeljka su i danju i noću su bili u kancelarijama Skupštine Grada, tvrdeći da imaju legitimnu većinu i vlast.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković izjavio je u četvrtak da je Ljubiša Simović iz Demokratske stranke legalni gradonačelnik Kraljeva i da je situacija u tom gradu, gde dve grupacije tvrde da su vlast, razrešena sa stanovišta zakona.

U Kraljevu su u sredu odbornici koalicije ZES, SPS i PUPS na sednici u restoranu Gradske bolnice izabrali Ljubišu Simovića iz DS-a za gradonačelnika.

Druga politička grupacija - koalicija DSS, NS, PULS-PK i SRS, ne priznaje izbor Simovića i tvrdi da je Ljubiša Jovašević gradonačelnik.

Pregazilo ih vreme,to je ekipa iz devedeset i neke,koja je skupa sa onima koji sada vladaju.."restaurirala" Kraljevo pa kada prodjes pored njega..lici mu industrija,na kulise,iz hickokovih filmova..Steta,grad je na prelepoj lokaciji..a sve drugo je ..nista.Pozdrav Kraljevcanima,koji su ovima,njihovim komsijama,u proslom veku poverili vlast,pa sada zive,ponovu u gradu i slusaju kako politikantske pistalice ..piste,da ih Kraljevcani vrate u njihove ,kancelarijice,foteljice i ispune im njihovih sitnih dusica...zelje ;Da vladaju..drugima,i nista vise.A kako je onima kojima oni komanduju..ma daj..to se njih ne tice.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.